Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (18 votes cast)

2doc – Father figures

De vader van de Canadese documentairemaakster April Butler is smoorverliefd. Maar de 73-jarige hartpatiënt Dale is vijftig jaar ouder dan zijn op de Filipijnen wonende vriendin Girlie. Hij geeft haar financiële zekerheid, zij voorziet hem van zorg in de breedste zin van het woord. Kan er in zo’n situatie echte liefde in het spel zijn?

Als April haar vader en Girlie in hun appartement in de Filippijnen opzoekt, heeft Dale net een scooterongeluk gehad. Girlie waakt als een zuster over Dale die dat, naast erg prettig, ook de normaalste zaak van de wereld lijkt te vinden. Toch moet April toegeven dat de twee elkaar liefdevol behandelen. Ze besluit haar toekomstige stiefmoeder, die net zo oud is als haar eigen dochter, een kans te geven.

Ondertussen gruwelt ze van haar vader, die Girlie in zou palmen met verzinsels over zijn rijkdom en zich uitgebreid laat verwennen door zijn 23-jarige vriendin in hun Filipijnse appartement. Heel anders voelt de situatie als April haar vader opzoekt in Canada. Hier woont Dale de helft van het jaar om recht te blijven houden op zijn karige pensioengelden die voor het grootste deel direct worden overgemaakt naar Girlie. Wie profiteert er nu eigenlijk het meest van deze relatie?

Moet April ingrijpen nu er plannen worden gemaakt voor een huwelijk in Hongkong? Of zijn Dale en Girlie beiden oprecht gelukkig? Deze hardop gestelde vragen worden omver geblazen wanneer een schokkende ontdekking de verhouding tussen April en haar vader op scherp zet.


Deze documentaire van 2Doc werd oorspronkelijk uitgezonden op 26-03-2014. Meer Documentaires van 2Doc kunt u hier vinden..

De documentaire Father Figures was via Uitzending Gemist te bekijken tot 09 april 2015. Er is momenteel nog geen vervanging voor deze documentaire gevonden.

U kunt hieronder nog wel de trailer bekijken.

Het is niet meer nodig om een probleem met deze documentaire te melden, hiervan is al een melding gemaakt.

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 27 maart 2014
  • Thilde de Haan

    Hoe kunnen wij de documentaire Father figures
    Bekijken?