Onze waardering
Uw waardering
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (4 votes cast)

1 dorp, 1 postcode, 43 miljoen

Mega hoofdprijs op grootste strand van Nederland. We dromen er allemaal van. Het winnen van een loterij. En dan het liefst heel veel. In het schilderachtige Vrouwenpolder, in het uiterste zuidwesten van Zeeland waar de stranden breder en groter zijn dan het dorp zelf, viel op 1 januari 2014 de postcodekanjer. De jaarlijkse mega hoofdprijs van de Nationale Postcode Loterij. BNN baas Patrick Lodiers ging er een kijkje nemen. Want hoe zou het met de winnaars van het slechts 1.120 inwoners tellende dorpje sinds hun gelukkige nieuwjaar moment zijn vergaan?

Met lege handen tussen de miljoenen
Dat het juist Patrick was die met de camera in de aanslag naar Vrouwenpolder afreisde is niet zo gek. Hij groeide op in Vrouwenpolder en kent daardoor veel van de winnaars. Zijn ouders wonen op het adres waar de kanjer viel, maar zij bleven met lege handen staan want deden niet met de loterij mee. Patrick geeft een kijkje achter enkele Zeeuwse voordeuren waar zuinigheid nooit een vies woord is geweest.


Deze documentaire van BNN werd oorspronkelijk uitgezonden op 18-06-2015. Meer Documentaires van BNN kunt u hier vinden..


[tab:Docu] [tab:Mirror 1] [tab:Trailer]
GEEN TRAILER BESCHIKBAAR
[tab:END]

Meld een probleem met deze documentaire

Geplaatst door Jacques on 10 oktober 2016